Taveerne van het Muiderslot


De taveerne is gesitueerd in de kelder van het Muiderslot. Er is een counter waar verschillende, eenvoudige, gerechten gemaakt en gehaald kunnen worden, alsmede een verscheidenheid aan dranken.

De opdracht was: "Maak het met de bestaande meubelen warm en toegankelijk in onze taveerne, en graag aandacht voor de akoestiek".

Er bestond al een enorme hoeveelheid plastic kuipstoelen in alle denkbare kleuren. Gezien het Muiderslot de kleur rood in het logo heeft, besloot ik om met die kleur verder te gaan, in combinatie met witte en grijze kuipstoelen. Anders-gekleurde kuipjes heb ik vervangen door wit, rood of grijs. Om de pilaar heb ik een laagpolig rood tapijt laten (vast)leggen, en heb poëtische teksten uit het verleden van het Muiderslot op akoestisch doek laten zetten, zodat de akoestiek in deze kelder veel beter is geworden.
De kleur op de wanden heb ik voorzien van een lichte, warme grijs. De gewelven zijn wit gebleven.
Omdat er regelmatig grotere gezelschappen in de Taveerne komen om informeel te dineren, heb ik een paar statafels en verrijdbare buffettafels laten maken - in de stijl van de tafels die er al waren - die makkelijk te koppelen zijn en die aan de achterzijde ruimte bieden voor kratten met glaswerk.

Met P&R Grootkeukens en de bedrijfsleider van de taveerne heb ik gekeken naar de logistiek omtrent het buffet en kassa en deze geoptimaliseerd en in de stijl gebracht van de gekozen meubelen en kleuren.