Informatiecentrum MKW, Amsterdam


De opdracht was: “Maak een informatie- c.q. verkoopcentrum waar alle omwonenden en potentiële kopers zich in een relaxte, huiselijke sfeer kunnen laten informeren over de bouw én de verkoop van dit nieuwbouwproject in Amsterdam West. Houd rekening met de doelgroep en dat er gekozen wordt voor degelijke meubelen: het moet zeker 12 jaar mee gaan!”

Ik heb hier gekozen voor een warm, industrieel interieur wat praktisch is in onderhoud door de betonvloer, en akoestisch gezien heel prettig is door de hout-vilt akoestische panelen. Het geheel straalt warmte uit door het gebruik van hout en rood- en bruintinten. De tafel van Piet Hein Eek is een tijdloze eyecatcher en hieraan konden mooi de stoelen van Studio Henk geplaatst worden. De woonkamer en de spreekkamer zijn eveneens ingericht met de stevige, industriële meubelen van Studio Henk.
De spreekkamer ligt op het Noorden. Daar heb ik gekozen voor het DNA behang van Thomas Eyk, welke gebaseerd is op het schilderij ‘The Threatened Swan’. Exact dit schilderij vond ik in een behangcirkel, en heb de warme kleur oker uit het schilderij op de muur laten schilderen. Zo is er eenheid, maar toch ook een andere sfeer neergezet dan in de ruimte waar de maquette van dit nieuwbouwproject staat.
De keuken was nog enigszins taakstellend. Maar met behulp van Voortman Keukens hebben we toch een efficiënt keukenblokje neer kunnen zetten, wat net iets doorloopt in de gang.