Noda tribune interieur
Noda tribune interieur
Noda interieur
Noda bar interieur
Noda interieur
Noda interieur

Noda Eetbar & Deli, Utrecht


Net als Meneer Potter is ook restaurant Noda gehuisvest in de nieuwe bibliotheek van Utrecht. Noda bevindt zich op de 2e etage en is tussen twee buitengevels compleet nieuw gebouwd. De sfeer en beleving is totaal anders dan Meneer Potter.

Boven het restaurant is het auditorium gevestigd, waar regelmatig lezingen etc. worden gegeven. De aansluitende borrels vinden plaats bij Noda. De opdracht was om Noda een flexibel, fris interieur te geven met invloeden uit verschillende culturen waarbij de directie van de bibliotheek aangaf dat ze de gietvloer graag tot in het restaurant wilden laten doorlopen.
In overleg met de eigenaar heb ik twee houten, mobiele tribunes bedacht die prachtig uitzicht bieden over de Oudegracht. Deze kunnen voor bijvoorbeeld een pub-quiz makkelijk naar elkaar toe gedraaid worden in de ruimte. Samen met de tribunes werd de bar de basis van het interieur en is voorzien van Marokkaanse zelliges in hexagon-vorm in verschillende, frisse kleuren. Daarnaast zorgen de manden, karpetten, grote zitkussens en planten voor een instant-fijne sfeer waar je komt voor een kop verse muntthee, een wijntje of voor uitgebreid lunchen en dineren.