Meneer Potter interieur

Stadscafé Meneer Potter, Utrecht


In het oude postkantoor van Utrecht, aan de Neude, is sinds april 2020 de bibliotheek gehuisvest. Een prachtig pand in Amsterdamse School-stijl met wanden van geglazuurde, okergele bakstenen en met mooie, oude deuren.

In dit pand is ook ruimte voor Stadscafé Meneer Potter: voor mij een geweldig interieurproject!
De opdracht was om deze ruimte in te delen met een bar-keuken en een afwasruimte en daarnaast zoveel mogelijk zitplaatsen te creëren in een gezellige, stadse sfeer waar jong & oud zich thuis voelt. De eigenaar gaf aan graag marmeren elementen te willen zien in het interieur.
De karakteristieke bakstenen wanden en de oude houten deuren wilde ik graag behouden. Deze geven zoveel sfeer en zorgden voor een mooie basis om mee verder te gaan! In samenwerking met gespecialiseerde bedrijven als een interieurbouwer, een horeca-keukenleverancier, een licht- en geluidspecialisatiebedrijf is dit café een statement geworden in de Utrechtse binnenstad.

Naast het interieur vond ik het ook leuk om mee te mogen denken over de grafische kant, de menu- en drankenkaart, het servies en personeelskleding. Details maken het beeld en de sfeer zoals het bedoeld is.
Stadscafé Meneer Potter staat als een huis!